Requiem de Mozart

Recordant el Requiem de Mozart

Durant aquesta Setmana Santa de 2016 han estat molts els concerts de Música Clàssica que s’han celebrat a Palma. D’entre tots ells, potser un dels que més expectació va despertar entre els aficionats va ser el del Requiem de Mozart que va interpretar la Capella Mallorquina el 10 de març a l’Església de Santa Eulàlia.

La Capella Mallorquina va estar acompanyada en aquesta ocasió per l’Orquestra Benjamin Britten, una formació integrada per joves i talentosos músics mallorquins, així com per la soprano solista de la Capella, Agnieszka Ceglowska, la mezzo Marisa Roca, el tenor Jaume Roca i el baix-baríton Joan Seguí; tots ells, dirigits pel director Martín Bascuñana.

I el resultat musical certament no va decebre. En efecte, davant una església repleta de públic, la interpretació de la Capella i de la resta dels participants va estar sempre a un altíssim nivell. Els temps marcats pel Director van tendir cap a la dilatació, predominant els passatges de gran lentitud que ajudaven a incrementar el dramatisme de la música i del text. En aquests moments, la Capella va trobar sonoritats atractives, fosques i profundes, de gran emoció per al públic. I els instants de major intensitat, en els temps ràpids, especialment en les fugides, el Cor va treure a relluir un so brillant i explosiu que va impactar a tots els assistents. Aquests van acabar el concert posats en peus ovacionant l’excel·lent actuació, la qual cosa va motivar que s’oferís un bis, el “Lacrimosa”, una de les grans joies d’aquesta partitura de Mozart.

Al costat de la Capella, la resta de l’elenc va demostrar un altíssim nivell en la interpretació d’aquesta Obra Mestra, una de les grans creacions musicals de tots els temps i que segueix despertant l’admiració i el respecte del públic de tot el món.