José Martínez

Director Assistent

Va néixer el 1985 al Port d’Andratx, un petit poble de Mallorca. L’any 1994 i gràcies al seu millor amic, va entrar a formar part de l’antiga coral parroquial del seu poble natal, on va descobrir el seu gust per la música; el mateix any va començar els seus estudis musicals amb Antoni Calafat Vera, adquirint nocions de solfeig, piano i harmonia.

L’any 2005 va rebre classes de piano i cant a càrrec d’Alicia Moreno i José María Moreno respectivament; aquest mateix any va accedir amb altes qualificacions al Conservatori professional de Música i Dansa de Palma per a continuar els seus estudis de piano i cant amb el propòsit d’estudiar direcció de cor.

Durant aquest temps va ser instruït per María Tomàs, Joan Miquel Arrom i Miquel Àngel Quevedo en piano i per Joana Llabrés i Josep Miquel Ribot en cant.

Posteriorment rebria cursos de tècnica vocal a càrrec de Sylvia Corbacho i de direcció de cor a càrrec del prestigiós director mallorquí José María Moreno.

Una vegada finalitzats els seus estudis professionals a Palma, el 2012 ingressa a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) per a realitzar els seus estudis de direcció amb el prestigiós director de cor belga, Johan Duijck.

Ha estat organista de la parròquia Verge del carmen del Port d’Andratx i va prestar els seus serveis a la parròquia Sta. María d’Andratx durant un breu període de temps.

En 2004 va entrar a formar part de la coral municipal d’Andratx i de la Capella Mallorquina, amb la qual ha col·laborat com a solista en diverses ocasions.

Així mateix, ha participat en diverses sarsueles com: Ai Joaquín, que has vengut de prim, Gigantes y Cabezudos, El Huésped del sevillano, La Revoltosa, La Verbena de la Paloma, Los Gavilanes, Luisa Fernanda, Doña Francisquita, El Barberillo de Lavapiés i La Bruja, així com en l’òpera Júpiter i Semele d’Antoni Lliteras i en l’adaptació per a nens de Le Nozze di Figaro representant a Figaro.

En 2014 va dirigir la Zarzuela Cançó d’amor i de guerra del compositor valencià Rafael Martínez Valls a la Sala Cabanyes de Mataró i a l’any següent va participar en l’estrena de l’òpera catalana Magda de Ramón Ribé interpretant el paper d’Álex.

Des que va començar a introduir-se en el món de la direcció, en 2008, ha col·laborat amb el “Cor de Cambra Anton Bruckner” (Barcelona) i “ARSinNOVA Cor de Cambra” (Barcelona), com a director assistent.

Actualment, és director titular de la coral femenina “Veus de Ponent” (Mallorca), del cor de la “Casa de Cantábria” (Mallorca), del cor “Fundació Lilo” (Mallorca) i cor de cambra “Klau d’Amics”.