La Capella repeteix al Torrent de Pareis

La Capella Mallorquina torna novament al Torrent de Pareis per oferir aquest emblemàtic concert. Després de l’èxit del 2017, en el qual la Capella va cantar en el Torrent de Pareis després de no haver-ho fet durant 20 anys, la veterana formació coral ens oferirà un programa en el qual mostrarà la seva enorme versatilitat en un viatge musical que ens portarà a escoltar obres molt variades tant en estil com en època i, a més, procedents de molt diversos països i regions.

De les nostres Illes Balears la Capella cantarà algunes obres molt conegudes, com les mallorquines la “Ciutat de Nàpols” o “S’Estrella de s’Auba”, per a molts, la melodia més bella del nostre repertori tradicional; la menorquina “La núvia d’Aljandar”, molt inspirada melòdicament i la formenterense “Cant de Pagesia”, molt rítmica i festiva.

De l’època del Barroc podrem escoltar dues obres molt diferents entre si: la molt jocosa “Ja tenim un nou Prefecte”, del gran Johan Sebastian Bach, i la delicada “Hymne à la nuit”del francès Jean Philippe Rameau. També francesa és la “Barcarola”, famosíssim fragment coral de l’òpera “Els Contes de Hoffmann”. I no d’una òpera, sinó d’una sarsuela, concretament de “Don Gil d’Alcalá” és la també molt coneguda “Havanera”.

Canviant totalment d’estil, el programa ens portarà a delectar-nos amb “l’Arc blanc de Sant Martí”, una peça per a veus de dones cantada en hebreu i amb el “Siyahamba”, cant de les tribus zulús de la regió de Sud-àfrica. I finalment, el nostre viatge acabarà a Estats Units d’on la Capella ens oferirà diverses peces populars així com alguns espirituals negres molt estimats pel públic pel seu ritme, sentiment profund i entusiasme contagiós.

Share your thoughts