Festa de la Sibil·la 2017

Excel·lent concert el realitzat per la Capella en el seu Tradicional Festa de la Sibil·la, una actuació imprescindible durant el Nadal a Mallorca. La Sibil·la d’aquest any, la nostra solista Cristina Van Roy, va lluir un preciós vestit, dissenyat per a l’ocasió.

Un dels concerts més estimats i emblemàtics de la Capella Mallorquina és sens dubte el de la Festa de la Sibil.la. L’origen d’aquest concert es remunta a la Capella Clàssica de Mallorca de Joan Maria Thomàs, allà pels anys 40 del segle XX. El director fundador de la Capella Mallorquina, Bernat Julià, coneixedor de la importància musicológica i cultural de conservar aquesta tradició, va heretar aquest concert des que es va fundar la Capella en 1966. Així, són 50 anys els que porta representant aquest concert cada 26 de desembre, havent-se convertit sense cap dubte en una de les cites ineludibles del públic mallorquí.

Recentment, després d’haver estat declarat Patrimoni de la Humanitat, el cant de la Sibil·l’està sent àmpliament interpretat per nombrosos solistes i cors de tota Mallorca. Això sembla ser el reflex d’una moda sorgida en els últims anys, alguna cosa molt diferent de l’ocorregut amb la Capella Mallorquina, que va saber veure des de sempre la importància d’aquest cant tan tradicional de Mallorca i la necessitat de crear un concert anual entorn d’aquesta melodia.

Share your thoughts