Concert de Santa Cecília: Música Nord-americana

La Capella Mallorquina celebrarà dijous que ve 23 de novembre el seu Concert de Santa Cecilia, patrona de tots els músics. Serà a l’Església de Sant Antoniet de Palma a les 19:00 h.
El programa del concert tindrà com a eix central la música de compositors americans i els espirituals negres. Moltes de les composicions són obres molt conegudes pel gran públic, doncs s’han fet molt populars gràcies a pertànyer a les bandes sonores de pel·lícules famoses. Així, per exemple, s’interpretaran el “Love is a song”, peça de Frank Churchill que pertany a la banda sonora de la mítica pel·lícula d’animació “Bambi; o el “Moon River” de la pel·lícula “Desayuno con Diamantes” del gran compositor Henry Mancini, recordat també per compondre la banda sonora de “La Pantera Rosa”.
Altres peces que interpretarà la Capella són adaptacions de música pop, com el “When I fall in love” de Víctor Young, que va popularitzar Nat King Col·le o el “Can’t help falling in love with you” de George Weiss, una de les versions inoblidables de la qual pertany a Elvis Presley. “Shenandoah” és una altra de les cançons que podrem escoltar aquest dijous. Es tracta d’una peça popular tradicional d’Estats Units que data de mitjan el segle XIX i que parla d’un comerciant que es va enamorar de Shenandoah, la filla d’un conegut cap indi.

La resta d’obres serà una selecció d’espirituals negres, alguns d’ells habituals en el repertori de la Capella, com el “Rock a my soul”, el “Swing low, sweet chariot”, el “Glorious Kingdom” o el “Nobody Knows”. Al costat d’aquestes peces, unes altres de més recent incorporació i menys conegudes com el “Poor wayfaring stranger” o el “It’s me, oh Lord”.

No faltaran alguns dels espirituals negres que en els últims anys han donat grans èxits a la Capella, com la seva versions del “Amazing Grace” o del “Salvation is free”.
El concert serà enterament a capella i serà dirigit per José María Moreno, director titular de la Capella des de 1999.

Share your thoughts