Concert a Sant Salvador de Felanitx

Com cada any des de 1999, la Capella Mallorquina, Obra Cultural de la Fundació Barceló, torna al Santuari de San Salvador de Felanitx fidel a la seva cita per oferir el Tradicional Concert Homenatge a la Mare de Déu. Serà dissabte que ve 27 de maig a les 18:00 h. i l’entrada serà gratuïta.

El programa preparat per la Capella ens portarà a realitzar un recorregut per un ampli repertori de música sacra, polifònica i de sarsuela. Així doncs, serà una actuació que mourà a la veterana formació coral per molt diferents estils musicals.

Com a homenatge a la Mare de Déu de Sant Salvador no podia faltar un “Ave Maria”; en aquesta ocasió serà la del molt poc conegut compositor alemany Félix Engelhart, la partitura del qual és d’una espiritualitat i sensibilitat colpidores. A continuació, diversos fragments del compositor holandès Jacob de Haan pertanyents a la seva poc coneguda “Missa Brevis”, per acabar el primer bloc d’obres sacras amb el “Pie Jesu” d’Andrew Lloyd Webber, un dels més cèlebres compositors de musicals de l’actualitat.

El segon bloc estarà dedicat a la música polifònica d’autors clàssics de renom. Per començar, un “Hymne à la Nuit” d’un dels compositors francesos més notables del barroc, Jean-Philippe Rameau. A continuació la “Matona mia cara” d’Orlando di Lassus, gran exponent de la música renaixentista a Bèlgica. I després, el “Largo” pertanyent a la 9ª Simfonia del compositor txec de finals del XIX Antonin Dvorak i la “Tristesa” de Federic Chopin, amb arranjament de Don Bernat Julià sobre el conegut estudi n. 3 per a piano. De tornada al barroc, una cançó del gran Johan Sebastian Bach pertanyent a la seva “Cantata Camperola” i per concloure, un espiritual negre del nord-americà J. Hairston.

L’última part del concert es dedicarà a un gènere molt nostre i molt volgut pel públic en Sant Salvador: la sarsuela. Per a aquesta ocasió es podran escoltar diversos fragments d’obres com a “Agua, azucarillos y aguardiente”, “La del soto del parral”, “La Revoltosa” o “Gigantes y Cabezudos”, sens dubte grans obres mestres del gènere.

En definitiva, un programa variat i molt interessant que de ben segur farà les delícies dels nostres afeccionats.

Share your thoughts